Türk-İş’ten Zaman Aşımı Uyarısı Geldi

Türk-İş’ten Zaman Aşımı Uyarısı Geldi

Türkiye genelinde emek veren hemen her işçiyi etkileyen konu ile ilgili olarak Türk-İş sendikasından bir açıklama yapıldı.

Ülke genelinde kurum ve kuruluşlarda çalışan işçilerin özlük haklarında yaşanan sorunlara çare bulunması için çaba sarf edilirken, yaşanan son hadiseler ile ilgili gelen bilgilere göre, işçiler haklarından daha fazla feragat etme zorunda kalabilir iddiaları gündeme geldi.

Güncel konular arasında yer alan ve hukuki zeminde işçilerin talepleri doğrultusunda hak talep etme olarak nitelendirilen yasal süreçleri kapsamak koşulu ile, zaman aşımı konusunda bir revize daha yapılabileceği konusu gündeme geldi.

İşçilerin hak talep ettikleri konular ile ilgili olarak zaman aşımı yaşamaları durumunda, kendi hakları olan konularda kazanım elde edememelerinin ve son olarak 2017 yılında yapılan ve 5 yıla düşürülen zaman aşımı süresinin bile oldukça mağduriyet meydana getirildiğinin belirtildiği durum için, zaman aşımı süresinin azaltılmaması yönünde sendika beyanı açıklandı.

Türk-İş tarafından ve bizzat sendika genel başkanı Ergün Atalay imzası ile kamuoyuna ilan edilen açıklamada yer alan ifadelere göre; “işçiler daha fazla huzursuz edilmesin” ibaresine yer verildi.

İşçilerin yaşanan son değişikliklerden sonra bile yeterince mağduriyet yaşadığını belirten sendika genel başkanı Atalay’ın ifadelerine göre; bazı kötü niyetli işverenlerin davaları uzatmaları neticesinde işçilerin daha fazla mağdur edilmemesinin önemli olduğu hususuna dikkat çekildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.