Üniversite Mezunlarına Memuriyet Müjdesi

Üniversite Mezunlarına Memuriyet Müjdesi

Üniversite mezunlarına memur olabilmek için müjde olarak nitelendirilecek bir karar onaylandı. Bazı fakültelerin başvuru alanları daha da genişletildi.

YÖK’ün verdiği karar göre bundan sonra üniversite mezunu olan bazı fakültelerin öğrencileri de artık önceden başvuruda bulunamadıkları kadrolara başvuru yapabilecekler. 

Yüksek Öğretim Kurumu aldığı bu karar ile bazı fakülte öğrencilerinin çalışma hayatlarındaki memuriyet planlamalarını etkileyecek önemli bir karar aldı ve bazı fakültelerden mezun olan öğrencilerin, memuriyet için İktisadi ve İdari Bilimler mezunlarının başvuru yapabileceği bütün kadrolara kendilerinin de başvuru yapabilmeleri hakkını tanımış oldu.

Verilen bu kararın ardından milyonlarca üniversite gencin iş hayatındaki planlamalarında artık memuriyeti daha ciddi şekilde düşünebilmesinin de önü açılmış oldu. Milyonlarca mezun öğrencinin benzer süreçten geçtiği ve buna karşın iş hayatına başlarken özellikle kamuda diğer fakülte mezunlarıyla yarışırken geride kaldığı ve birçok kadroya başvuruda bulunamadığı biliniyordu.

Alınan kararın ardından YÖK’ün resmen de belirlediğine göre sınavlarda başarılı olan mezunlar kamu kurumlarında memur olarak görev daha rahat görev alabilecekler.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.