Vatandaş ve Turizm 9 Gün Bayram Tatili İstiyor

Vatandaş ve Turizm 9 Gün Bayram Tatili İstiyor

Vatandaşlar ve Turizmciler Ramazan Bayramında olduğu gibi 2019 Kurban Bayramı tatilinde de takvimin birleştirilmesini talep ediyor.

Türkiye’de kamu kurumları ve ekseriyetle özel şirketlerin de resmi tatil ilan edilen tatillerde çalışma faaliyetlerini durdurduğu ve çalışan personeller de dahil olmak üzere hem memurların hem de işçilerin tatil yaptığı biliniyor.

Belirli gün haftalar kapsamında devlet tarafından resmen ilan edilmediği müddetçe blok tatillerin resmiyet kazanmamasından dolayı hem vatandaşlar hem de turizmciler bu süreçten faydalanabilmek amacı ile tatillerin birleştirilmesini talep ediyor.

Geçtiğimiz Ramazan Bayramı’nda da benzer olay yaşandığı için hafta sonları ile birleştirilen bayram tatilinde olduğu gibi bu sefer de benzeri yaşanacak olan 2019 Kurban Bayramı kapsamında hem bayramın hem de hafta sonlarının birleştirilmesi hakkında fikir beyan edildi.

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık tarafından yapılan açıklamada yer alan ifadelere göre; 2019 Kurban Bayramına yaklaşık bir ay kaldığına dikkat çekildi ve bayram tatilinin 10 Ağustos arefe günü dahil 14 Ağustos Çarşamba günü sona ereceği, bu sebeple perşembe ve cuma günleriyle birleştirilerek tatilin 9 güne çıkartılmasının hem vatandaşlar için hem de turizmciler için olumlu olacağı ifade edildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum