Yeni Ara Tatil Sisteminde Öğretmen Maaşları Kesilecek mi?

Yeni Ara Tatil Sisteminde Öğretmen Maaşları Kesilecek mi?

MEB tarafından açıklanan eğitim öğretimde yeni tatil sistemine göre öğretmenlerin maaşlarında kesinti olup olmayacağı merak ediliyor.

Geçtiğimiz gün içerisinde Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, eğitimde daha etkin bir dönem ve daha fazla katılımlı bir yıl oluşturulabilmesi için özellikle tatil zamanlarında yeni bir uygulamaya gideceği ilan edilmişti.

Kamuoyunun bilgisine sunulan bu durumun ardından öğrencilerin yaz tatillerinden 2 hafta alınarak sene içerisinde Kasım ve Nisan aylarında birer hafta kullanılmasının kararlaştırıldığı bilgisinin ardından eğitim öğretim takvimi de ilan edilmiş oldu.

Bu süreç içerisinde yıl ortasında iki haftalık eğitimden uzaklaşacak olan ve tatil yapacak olan eğitmenlerin ise maaşları hakkında herhangi bir kesinti olup olmayacağına dair basına yansıyan ve özellikle sosyal medyada soru işaretlerinin bulunduğu noktalar gündeme geldi.

Bakanlık tarafından açıklanan detaylı bilgilerde yer alan ifadelere göre; herhangi bir öğretmen, Kasım ve Nisan aylarında yapılan birer haftalık tatil zamanları için hiçbir şekilde ücret mağduriyeti yaşamayacağı ve öğretmen maaşlarının ara tatil döneminde de tam olarak takdim edileceği bildirildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.