Yeni Askerlik Sisteminde 600 TL Maaş

Yeni Askerlik Sisteminde 600 TL Maaş

MSB bir süredir yeni askerlik sistemi üzerinde çalışıyor. Açıklamalara göre, askerlik sistemi değişiyor. Askerlikle iş kolaylığı da sağlanıyor. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yeni askerlik uygulaması açıklaması!

600 TL Maaş – Sigorta Prim Ödemesi
Yeni uygulamaya göre askerlik görevi ile ilgili yükümlü askerlere 600 TL maaş bağlanacak açıklaması yapıldı. Askerliğin sürekli hale gelmesini sağlamak açısından düzenlemeler yapan Bakanlık, askerlik ile ilgili kararların son aşamasına yaklaştı. Askerlik süresi boyunca ailelere destek sağlanması açısından bu şekilde bir maaş bağlanması düşünülüyor.

Tezkere Sonrası iş kolaylığı;
Hedeflenen hususlar arasında, tezkere sonrasında iş kolaylığının sağlanması da gündemde. Bununla ilgili gereken yapılarak, askerlerin tezkere sonrası iş bulmasını kolaylaştıracağı açıklandı. 

Yükümlü Askerlik – Bedelli Askerlik 
Askerlik düzenlemesiyle ilgili net kararlar sunuldu. Türkiye askerlik sistemi ile ilgili yükümlü askerlik ve bedelli askerlik olmak üzere iki sistem üzerinden açıklama yapıldı. Askerliği yükümlülük olarak yerine getirenlere 600 TL maaş ödenecek. 

Bedelli Askerlik;Günün şartlarına uygun şekilde bir maliyet ile ödeme talep edilecek.

Kısa Dönem İçin 4 yıllık şartı kalkıyor;
Artık askerliğini kısa dönem yapmak isteyen kişilerin 4 yıllık üniversite mezunu olmasına gerek olmayacak. Belirlenmiş olan şartlar neticesinde askerliğin yapılması sağlanacak.

Yeni askerlik sistemi ile ilgili yapılan bu açıklamalar üzerinden netleşme sağlanacak. Yakkın zamanda bu alanda yapılan çalışmalar sonlanacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.