Yeni Kimlikte Bankalardan Para Çekme ve İşlem Yapma Dönemi

Yeni Kimlikte Bankalardan Para Çekme ve İşlem Yapma Dönemi

Yeni kimlik kartları ile bankalardan para çekme ve işlem yapma dönemi başlıyor. Yeni kimliklerle artık elektronik ortamda dokümanlar imzalanabilecek, ATM'lerden para çekilecek, ödeme yapılacak, noter ve sağlık hizmetleri alınabilecek.

Yeni kimlik kartları ile bankalardan ve ATM’lerinden para çekme ve işlem yapma dönemi başlıyor. Cumhurbaşkanlığı'nın 2020 Programına göre; Dijital Dönüşüm Ofisi; uygulamaya geçen elektronik kimlik kartına yönelik düzenleme çalışmalarını tamamlayacak. Çalışmayla kimlik kartının tüm kimlik doğrulama uygulamalarında kullanılması sağlanacak. Bu çerçevede Kimlik Kartı Elektronik Kimlik Doğrulama Sistemi Yönetmeliği yayınlanacak ve uygulama için pilot kurumlar ve iller belirlenecek.

Yapılacak düzenlemelerle yeni kimliklerle ATM'lerden para çekilecek ve ödeme de yapılabilecek.

Dijital Dönüşüm Ofisi, Ulusal Siber Güvenlik Stratejisi'ni de güncelleyecek. Milli Elektronik Mesajlaşma Platformu pilot proje Kapsamlı prototip geliştirilecek. Kamu kurumlarının Twitter, İnstagram, Facebook gibi sosyal medya kullanımını düzenleyen rehber de Ofis tarafından hazırlanacak. Dijital Dönüşüm Ofisi, yurt dışı kaynaklı siber saldırıları önlemek amacıyla Milli Elektronik Mesajlaşma Platformunu hayata geçirmeye de hazırlanıyor. Bu kapsamda kamuda siber güvenliğin koordinasyonu da Dijital Dönüşüm Ofisi çatısı altında toplanacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.