Yerli Üretim Yapmak İçin Kuruldu! 15 Bin Kişiyi İstihdam Sağlanacak

Yerli Üretim Yapmak İçin Kuruldu! 15 Bin Kişiyi İstihdam Sağlanacak

Oyuncakçılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin kurulması için ilk adım atıldı. 15 bin kişiye yeni istihdam sağlanacak. Oyuncak sektöründe eleman ihtiyacı olduğu ve bu sektöre istihdam sağlanacağı belirtildi. İşte detaylar.

15 bin yeni istihdam sağlayacak OSB için ilk adım atıldı. Kırklareli ili Vize ilçesinde yeni OSB kuruluyor. Oyuncak sektöründe yerli üretim için Oyuncakçılar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi OSB kurulmaya başlandı.

Türkiye Oyuncak Kooperatifi (TOY-KOOP) Başkanı Ender Mıcık tarafından yapılan açıklamada yeni açılacak Organize Sanayi Bölgesine ilginin yoğun olduğunu belirtti. Pandemi sonrası da yabancı yatırımların Türkiye’ye geleceği, Çin ile görüşmelerin sürdüğü belirtildi.

Yabancı Sermaye İle Yerli Üretim

OSB’nin şimdiden yabancı yatırımcılar için gözde bir alana dönüştüğü belirtildi. Yerli üretim yapılacak tesisler için yabancı yatırımcılar sıraya giriyor. İlk etapta 5 bin kişiye istihdam sağlanacak, ardından 15 bin kişiyi bulacak istihdam sayısı ile OSB’nin yerli üretimde önemli bir noktaya geleceği açıklamasında bulunuldu.

TOY-KOOP İstihdam Açıklaması

Türkiye Oyuncak Kooperatifi (TOY-KOOP) Başkanı Ender Mıcık, oyuncak sektöründe eleman ihtiyacı olduğunu açıkladı. Oyuncak sektöründe istihdam sağlanabileceğini belirterek oyuncak el emeği yoğun bir sektör olduğunu ifade etti. Mıcık, oyuncak rengiyle, hareketiyle, sesiyle çocuğun hayal gücünü geliştiren bir obje olduğunu ve açılacak OSB ile 15 bin yeni istihdam sağlanacağı belirtildi.

KDV İndirimi Desteği

Oyuncak sektörünün de KDV indirimi beklediğini belirten Başkan Mıcık, gerekli çalışmaların yapılması ve destek verilmesini beklediklerini ifade etti. Fiyatların aile bütçesinde sıkıntı yarattığını ve bunun oyuncağa erişiminin kısıtlandığını belirtti.

Oyuncak İçin Yıllık Harcanan Miktar

Oyuncak sektörüne destek verilirse Türkiye'deki üretimi ihracata yansıması önümüzdeki yıllarda 20- 30 milyar dolarları bulabileceği açıklandı. Avrupa Birliği'nin yıllık tüketimi 30 milyar dolar, İngiltere'nin yıllık çocuk başına 438 dolar olarak açıklandı. Bu rakam Türkiye’de ise 22 dolar seviyelerinde. Bu rakamların 2016 yılına ait olduğunu ve bunun Türkiye’de 10 dolara kadar düştüğü ifade edildi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum