YÖKDİL Sonuçları Açıklandı

YÖKDİL Sonuçları Açıklandı

YÖK tarafından düzenlenen YÖKDİL sınavı sonuçları açıklandı. Adaylar internet üzerinden sonuçlarını öğrenebilecek.

Sonuç Öğrenme 
Akademik personeller ve eğitim için yapılan YÖKDİL sınavının sonuçları açıklandı. Sınava giren adaylar sinavbasvuru.anadolu.edu.tr adresinden sonuçlarını öğrenebilirler. Adayların sonuçlarını öğrenebilmeleri için öncelikli olarak sisteme giriş yapmaları gerekmektedir. Bunun için ise e-posta ile birlikte şifre istenmektedir. İkisini de doğru bir şekilde giren kişiler sorgulama ekranına ulaşabilecektir. 

Sonuçlara İtiraz
Sınav sonucu beklediği gibi gelmeyen adaylara itiraz hakkı da tanınmaktadır. Bu kapsamda 15 Ekim tarihinden itibaren 19 Ekim’e kadar itirazlar yapılabilecek. İtiraz usulleri ise daha önce yayınlanan YÖKDİL sınav kılavuzu içerisinde yazdığı gibidir. Bu usullerden farklı bir şekilde yapılan itirazlar değerlendirmeye alınmayacaktır. 

22 Eylül tarihinde yapılan sınavın üzerinden daha 1 ay dahi geçmeden sonuçlar açıklandı. Böylelikle adayların merakları da giderilmiş oldu. Peki, adaylar bu puanlarını nerede kullanabilecekler? YÖKDİL sınavının ağırlıklı olarak akademik eğitim için kullanıldığını ifade etmek gerekir. YDS’ye nazaran daha kolay olan bu sınava giren adaylar aldıkları puanlara göre yüksek lisans veya doktora eğitimlerine başvuru yapabilecek. Ayrıca öğretim üyesi olarak görev yapan kimseler de bu puanlar sayesinde unvan değişikliğine gidebilecektir. Bu tür başvurularda YDS’nin de kullanıldığını ifade etmek gerekir. Adayların hangi puanı daha yüksekse onu kullanma imkânına sahiptirler. Toplamda beşincisi gerçekleştirilen YÖKDİL sınav sonuçları her zaman adayların erişimine açık olacaktır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.