Yurtdışı Telefonlara Yüzde 300 Zam

Yurtdışı Telefonlara Yüzde 300 Zam

Yurtdışından ticari ve çok sayıda olmamak kaydı ile taşınan ve beraberinde ülkeye getirilen telefon harçlarında yüzde 300 zam gerçekleştirildi.

Elektronik cihazlar ve ilke içerisinde kullanılan özel tüketim ürünleri kapsamında daha önce kanun ile sabit yeri bulunan, ülkeye giriş yapılan eşyalar hakkında çıkartılan maktu harç ödemelerinde ciddi oranda zam yapıldığı açıklandı. 

Söz konusu vergilendirme sistemi sadece yurt dışından kullanıcının veya taşıyıcının beraberinde getirdikleri elektronik cihazları ve özellikle telefonları kapsayacak.

Pasaport kayıtlı şekilde kullanılmasının mümkün olduğu cep telefonları için yurt dışından kullandığı telefonu ülkeye getiren veya yurt dışından satın alınan telefonun ülkeye getirilmesi arasında herhangi bir fark olmayacak.

Daha önceki rakamları vergilendirme bazında 100, 200 ve kademeli olarak 500 TL’ye çıkartılan yolcu beraberinde getirilen telefon harçlarında yapılan zam ile birlikte bundan sonraki süreçte ödenmesi gereken ücret 1500 TL olarak revize edilecek.

Türkiye’ye getirilen elektronik cihazlarda daha önce de 8 Kasım 2018 tarihinde yayımlanan madde uyarınca 170,7 liradan 500 liraya çıkarıldığı bilgisi resmi gazetede yayımlanmıştı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum