Zabıt Katipleri ve Mübaşirlerin Görevde Yükselme Sorunları

Zabıt Katipleri ve Mübaşirlerin Görevde Yükselme Sorunları

Adalet Bakanlığı bünyesinde çalışan zabıt katipleri ve mübaşirlerin görevde yükselecek mercilerin sınırlı olması bu çalışanların motivasyonlarını engellemektedir.

Karar Mercilerinde Hakim ve Savcılar Var
Adalet Bakanlığı görevde yükselme uygulamaları kapsamında daire başkanlıkları ve genel müdürlük kadrolarına hakim ve savcı kökenli isimler atanmaktadır. Bu da zabıt katibi ve mübaşirleri ilgilendiren durumlarda karar alıcı merciinde hakim ve savcıların yeteri kadar empati yapamamalarına neden olmaktadır.

Mevcut sistemde zabıt katipleri en fazla yazı işleri müdürü olabilmekte mübaşirler ise daha fazla yükselememektedir. Bunun da ötesinde mübaşirlerin yardımcı hizmetler sınıfında yer alması da çeşitli mağduriyetlere kapı aralamaktadır. Mübaşirlerin genel hizmetler sınıfına geçirilmesi hakkında çalışmaların başlatıldığı Bakan düzeyinde açıklanmıştı. Ancak bu konuda halen daha somut bir adım atılmadı. 

Zabıt katipleri ve mübaşirler en azından kendilerini ilgilendiren konularda karar verici konumunda yer almayı talep etmektedirler. Böylelikle sorunlarının daha iyi bir şekilde anlaşılması ve çözülmesi sağlanacak. Bu konuda herhangi bir adım atılıp atılmayacağı ise bilinmiyor. Öncelikli olarak binlerce mübaşirin genel hizmetler sınıfına geçirilmesi de talep ediliyor. Tüm bu konularda herhangi bir gelişme olması durumunda sitemizden öğrenebilirsiniz. Ayrıca kanunla düzenlenen bazı hususların değiştirilmesi için yine kanun değişikliği gerektiğini de ifade etmek gerekir. Bunun için de Meclis'e kanun teklifi verilecek ve ardından da oylanarak kabul edilmesi gerekecek.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.