Zabıt Katipliğine Başvuran Aynı Zamanda İcra Katipliğine Başvurabilir mi? 4419 Kadro

Zabıt Katipliğine Başvuran Aynı Zamanda İcra Katipliğine Başvurabilir mi? 4419 Kadro

Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatlarına zabıt katibi ve icra katibi alımları yapacak. 11 bin 484 kadro bugün itibarıyla yayımlandı. Peki hem zabıt katipliğine hem de icra katipliğine başvuru yapılabilir mi? İşte başvurulara dair detaylar.

Adalet Bakanlığı "814 Adet Sözleşmeli İcra Kâtipliği Pozisyonu İçin İstihdam İlanı" ile "Sözleşmeli Zabıt Kâtibi, Mübaşir, Koruma ve Güvenlik Görevlisi, Şoför, Aşçı ve İşaret Dili Tercümanı Personel İstihdamı Sınav İlânı" ayrı ayrı olmak üzere farklı kontenjanlar dahilinde yayımlandı. 11 bin 484 kadrodan 814 icra katibi alımı ile 3 bin 605 zabıt katibi alımı yapılacak.

Peki her iki katiplik alımı için de başvuru yapılabilir mi? Sizlerden gelen talepler ve sorular neticesinde hem İCRA KATİBİ alımına hem de ZABIT KATİBİ alımına başvuru yapılıp yapılamayacağının cevabını arayacağız.

İcra Katibi Alımı Başvuru Süreci

814 Adet Sözleşmeli İcra Kâtipliği alımına başvuru için adaylar, icra kâtipliği sözleşmeli pozisyonları için sınavı yapacak adalet komisyonlarından sadece birine başvuru yapabileceklerdir. Adayın birden fazla adalet komisyonuna başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacaktır. İstihdam edilmeye hak kazanan adaylar başvuru yaptıkları adalet komisyonlarına bağlı olarak sınav izni verilen mahallerden herhangi birinde istihdam edilebileceklerdir hükmü yer almaktadır.

Zabıt Katibi Alımı Başvuru Süreci

3 bin 605 sözleşmeli zabıt katibi alımına başvuru için adaylar sözleşmeli pozisyonlardan sadece bir unvan için bir adalet komisyonuna başvuru yapabileceklerdir. Adayın birden fazla adalet komisyonuna veya birden fazla unvana başvuru yaptığının tespit edilmesi halinde hiçbir başvurusu kabul edilmeyecek, bu şekilde sınava girenler kazanmış olsalar dahi istihdamları yapılmayacaktır hükmü yer almaktadır.

Birden Fazla Başvuru Nasıl Yapılabilir?

Her iki katiplik için başvurularda sadece bir ildeki adalet komisyonu için başvuru hükmü yer almaktadır. Ancak her iki ilan da farklı farklı kontenjanlar dahilinde yayımlanmıştır. Bu kapsamda zabıt katibi alımı ile icra katibi alımı için farklı ilanlar çerçevesinde her iki katiplik için de ayrı ayrı başvuru yapılabilmektedir.

e-Devlet üzerinden aşağıdaki başvuru resminden de görüldüğü üzere 11 bin 484 kadroya başvuru için 4 farklı ilan ve 4 farklı başvuru alanı vardır ve şartlarınıza uyan ilanlara başvuru yapabilirsiniz

UYARI!

Her iki katiplik için de sınav çağrısına dikkat edilmesi gerekiyor. Çünkü farklı iller veya aynı ilde yapacağınız başvuru için çağrı dönemi önemli olacaktır. Aynı gün veya birbirine yakın günlerde farklı ilde veya aynı ilde çağrı durumunuza göre birini seçme durumunuz olacağını da unutmamanız gerekmektedir.

AKLINIZA TAKILAN SORULARINIZI YORUM OLARAK YAZABİLİRSİNİZ…

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum