2021 Yılı İKM-Gardiyan Alımı Tüm Detayları

2021 Yılı İKM-Gardiyan Alımı Tüm Detayları

23 Şubat 2021 tarihi ile 12 Mart 2021 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından 11 Bin personel alımı ilanı yayınlanmıştı. Peki, İKM-Gardiyan Alımı şartları, Maaşları ve tüm detayları nelerdir? İşte haberimizde…

23 Şubat 2021 tarihi ile 12 Mart 2021 tarihinde Adalet Bakanlığı tarafından 11 Bin personel alımı ilanı yayınlanmıştı.

Gardiyanlık Nedir-Gardiyanlar Ne Görev Yapar

Gardiyanlar (İnfaz Koruma Memuru) ceza infaz kurumlarında (hapishane) iç güvenliği sağlayan bir nevi kolluk kuvvetleridir. Mahpus kişilerle yakın temas halinde olan ceza infaz memurları hem sahada hem de büroda görev yapmaktadırlar.

İKM-Gardiyan Alımı Şartları

Türk Vatandaşı olmak Kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile belirli suçlardan ceza almamış olma, Askerlikle ilgisi bulunmamak, Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmama, Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak, 18 yaşını doldurmuş olmak, 30 yaşını bitirmemiş olmak Hizmet göreceği sınıfla ilgili özel kanun veya diğer mevzuatta aranan şartları taşımak.

Gardiyanlık İçin Belirlenen Maaş

İnfaz koruma memurlarına 2021 yılında yüzde 7,36 oranında zam yapıldı. 2020 yılının son aylarında vergi dilimine giren ve aylıkları 4 bin 233 liraya kadar gerileyen gardiyanlara, 2021 yılı zamları tam zamanında yetişti. Yapılan zammın ardından gardiyanların 2021 maaşı 4 bin 657 liraya yükseldi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum