Jandarma 1640 Astsubay Alımı İnternet Başvuruları Alınmaya Başladı

Jandarma 1640 Astsubay Alımı İnternet Başvuruları Alınmaya Başladı

Jandarma Genel Komutanlığına farklı branşlarda astsubay alımları için başvurular internet üzerinden alınmaya başladı. Jandarma astsubay alımlarına kimler başvurabilir? Detaylar bu haberimizde.

Jandarma Genel Komutanlığına Kamu Personeli Seçme Sınavı KPSS 60 puan ile 9 farklı branştan 2021 yılı astsubay alımlarına başvuru süreci 15 Mart 2021 Pazartesi günü itibarıyla başladı. Jandarma astsubay alımlarına kimler başvurabilir? Jandarma astsubay alımında yaş şartı ve diğer hususları bu haberimizde bulabilirsiniz.

Jandarma Astsubay Alımları Branşlar Bazında Tüm Kontenjanlar

Jandarma branşında bin 90, Personel branşında 68, İkmal branşında 18, Maliye branşında 2, İstihkam branşında 36, Bakım branşında 42, Muhabere branşında 25, Bando branşında 1 ve Sağlık (Muvazzaf) branşında 14 personel olmak üzere toplam 1640 kontenjan bulunuyor.

Başvuru Süreci

Adaylar başvurularını Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi JSGA personel temin internet sitesi üzerinden e-Devlet şifreleri ile yapabileceklerdir. Başvurular sadece internet ortamında 28 Mart 2021 tarihine kadar yapılabilecektir.

Mezuniyet ve KPSS Şartları

Lisans ve önlisans mezunlarının en geç 16 Ağustos 2021 tarihi itibarıyla mezun olabilecek durumda olanların başvuruları kabul edilecek.  Başvuru kılavuzunda yer alan tablo 2'de astsubay branşları için lisans bölümlerinin tam listesine ve tablo 3'te ise astsubay branşları için önlisans bölümlerinin tam listesine erişim sağlayabilirsiniz.

Lisans ve önlisans mezunları için KPSS'den 60 puan istenirken, şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için KPSS'den en az 48 puan isteniyor.

27 ve 32 Yaş Şartları

27 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. Bu kapsamda 1 Ocak 1994 ve sonrası doğanlar başvurabileceklerdir. Lisansüstü öğrenimini tamamlamış adaylar için 32 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. 1 Ocak 1989 ve sonrası doğanlar başvurabileceklerdir.

Lisansüstü öğrenimine devam eden adayların 27 yaşını bitirmemiş olması gerekmektedir. 32 yaş kriteri sadece Lisansüstü öğrenimini tamamlayan adaylar için geçerlidir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum