Jandarma 1640 Astsubay Alımı Online Başvuru Son Günü

Jandarma 1640 Astsubay Alımı Online Başvuru Son Günü

Jandarma Genel Komutanlığı JGK 2021 yılı astsubay alımları sona eriyor. 1640 kadro bulunuyor. Jandarma astsubayı olmak için kimleri başvuru yapabileceğini, astsubay olma şartlarını ve başvuru ekranını bu ilan haberimizde bulabilirsiniz.

Jandarma Genel Komutanlığı 2021 yılı astsubay alımları için süreç yarın tamamlanıyor. Adaylar başvurularını online olarak tamamlayabilecekler. En az KPSS 60 puanı olan adaylar 9 farklı branş için başvuru yapabileceklerdir. Astsubay alımı başvuru detayları şu şekildedir.

Branşlar Bazında Tüm Kontenjanlar

Jandarma branşı için 1090, Personel branşı için 68, İkmal branşı için 18, Maliye branşı için 2, İstihkam branşı için 36, Bakım branşı için 42, Muhabere branşı için 25, Bando branşı için 1 ve Sağlık (Muvazzaf) branşı için 14 personel olmak üzere toplam 1640 astsubay alımı yapılacak.

Başvurular Nasıl Olacak?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi adaylar başvurularını e-Devlet şifreleri ile yapabileceklerdir. Başvurular 28 Mart’ta tamamlanacak.

KPSS, Mezuniyet ve Yaş Şartı

Lisans ve önlisans mezunlarının başvuru yapabileceği başvurular için KPSS’den 60 isteniyor. Mezuniyetlere başvuru kılavuzunda yer alan tablo 2 ve tablo3’ten direkt olarak ulaşabilir ve branşlar bazında tüm mezuniyetleri bulabilirsiniz.

Yaş itibarıyla 27 yaşını bitirmemiş olmak gerekiyor. Lisansüstü öğrenimini tamamlamış adaylar için 32 yaşını bitirmemiş olmak şartı bulunmaktadır. Astsubay alımı başvuru kılavuzu ve başvuru ekranı şu şekildedir:

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.