Aile Bakanlığı 25 Şehirde KPSS Şartsız Yeni Memur Alımı Yapacak! Kılavuz Yayımlandı

Aile Bakanlığı 25 Şehirde KPSS Şartsız Yeni Memur Alımı Yapacak! Kılavuz Yayımlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde 25 farklı şehirde olmak üzere kamu personel alımı başvuru ilanı yayımlandı. KPSS şartsız başvurulara dair tüm sürece ve şartları bu yazımızda bulabilirsiniz.

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 25 şehirde yeni kamu personel alımı başvuru ilanı yayımlandı. Aile Bakanlığı yeni memur alımına kimler başvurabilir? İşte sürece dair tüm detaylar ve başvuruların yer aldığı haberimiz.

Aile Bakanlığı memur alımı başvuru illeri

Adıyaman, Ağrı, Bitlis, Bolu, Düzce, Edirne, Elazığ, Giresun, İstanbul, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Van, Yozgat ile Zonguldak illeri için yeni personel alımı yapılacak. İşte gerekli tüm detaylar ve sürece dair bilgiler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı personel alımı genel şartları

657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin (4), (5) ve (7) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak, son müracaat tarihi itibariyle en az ortaöğretim mezunu olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak, 65 yaşını bitirmemiş olmak,

İşaret dili tercümanı alımı sertifika şartı

Türk İşaret Dili Sisteminin Oluşturulması ve Uygulanmasına Yönelik Usul ve Esasların Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik kapsamında alınmış işaret dili tercümanlığı yapacak seviyede işaret dili bildiğini gösterir belge veya sertifika sahibi olmak, Türk İşaret Dili Yeterlilik sınavından (TİDYES) en az 60 ve üzeri puan almış olmak gerekiyor.

Kamu personel alımı başvuru süreci

Sözleşmeli kamu personel alımı için başvurular 3 Ekim ile 21 Ekim 2022 tarihleri arasında olacak. Başvurular e-Devlet üzerinden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı - Kariyer Kapısı, Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı internet sitesi başvuru ekranından yapılacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum