Aile Bakanlığı 4.500 ASDEP Personel Alımı Gündemde! Başvuru Şartları Nelerdir

Aile Bakanlığı 4.500 ASDEP Personel Alımı Gündemde! Başvuru Şartları Nelerdir

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesinde yeni 4.500 ASDEP personel alımı için geri sayım başladı. 2022 yılı bitmeden Aile Bakanlığı için yeni ASDEP alımları bekleniyor. Adayların talepleri ve süreç bu yazımızda.

İŞ İLANLARI KARİYER olarak gündem haberlerimiz 100 binlerce adayın umudu olmaya devam ediyor. Birçok konudaki başarılı çalışmalarımızdan sonra bu yazımızda Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı için yeni 4.500 ASDEP personel alımı bekleyen adayların taleplerini gündeme aldık. İşte ASDEP personel alımlarına dair tüm detaylar, son atamadaki kontenjanlar ve başvuru şartlarına dair güncel bilgiler.

Kimler ASDEP personel alımına başvuru yapabilir?

2020 yılı KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türünden geçerli en az 60 puanı almak şartı var. Ayrıca 657 DMK’daki genel şartları taşımak ve şu bölümlerden mezun olmak şartı var: Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar, Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik lisans bölümlerinin birinden mezun olan adaylar başvurabilmektedir. Yeni atamada da aynı şekilde aşağıdaki alanlardan olmak üzere en az 3 katı atama bekleniyor. İşte son atamadaki kontenjan dağılımı.

Aile Bakanlığına yapılan son atamadaki ASDEP kontenjanları

  • ASDEP (Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışmalar) alanında 530,
  • ASDEP (Psikoloji) alanında 500,
  • ASDEP (Aile ve Tüketici Bilimleri) alanında 80,
  • ASDEP (Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik) alanında 200,
  • ASDEP (Çocuk Gelişimi) alanında 90,
  • ASDEP (Sosyoloji) alanında 100 olmak üzere son atama olan Ocak 2022 tarihli ilanda 1.500 kadro için başvurular alınmıştı.

ASDEP personel alımları (adayların talepleri)

Adaylar öncelikle son yıllarda düşen atama kontenjanlarının oldukça artırılmasını bekliyor. Son atamada 1.500 ASDEP personel alımı yapılmıştı. Bu kapsamda 2022 yılı bitmeden pandemi sonrası düşen atama kontenjanları ve düşük kontenjanlar sonrası adaylar en az 4.500 kadro için yeni atama bekliyor. Öte yandan KPSS 60 puan şartının da kaldırılmasını bekliyor. ASDEP alımlarında da yer alan SÖZLÜ “mülakat” sınavının kaldırılarak direkt KPSS puan üstünlüğüne göre atama yapılması en büyük beklenti.

Sizler de HEMEN bu haberimize YORUM ve GÖRÜŞLERİNİZİ yazarak konuyu adaylar adına gündemde kalmasına destek olabilirsiniz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum