Altın Fiyatları Son Yılların Zirvesinde, Rekor Kırıyor

Altın Fiyatları Son Yılların Zirvesinde, Rekor Kırıyor

Yatırımcıların güvenli liman olarak tercih ettikleri altının piyasa fiyatlarında tarihi zirveler görülüyor. Altın fiyatları bugün rekora koştu.

Dünya genelinde geçerli olan ve kıymetli maden olarak alış satış yapılan madenlerin ilk sırasında bulunan altın için ekonomistlerin öngörüleri her geçen gün daha geçerli hale gelmeye başlıyor ve altın alımları artıyor.

Dünya genelinde kıymetli bir alıcı kitlesi bulunan altın için geçtiğimiz aylardan sonra bir yükseliş hareketi beklenirken, bugün itibari ile altın en son geçen yıl gördüğü zirvenin de üzerine çıkmayı başardı.

Gram Altın Ne Kadar Oldu?

Bayram döneminde 250 TL nin de altında alıcı bulan ve 2019 yılı başlangıcından bu yana yüzde 6 oranında kazanım elde eden altın için bugünün piyasa kapanış fiyatları rekor düzeyde oldu. Gram altın an itibari ile 283 TL’den işlem görüyor.

Son Yılların Zirvesinde 

Gram altın en son geçtiğimiz 2018 senesinin Ağustos ayında önemli bir kazanım elde etmiş ve dolar manipülasyonu ile 274 TL seviyelerine kadar çıkmıştı. Bugün için uluslararası haber akışlarının ve özellikle ABD ile ÇİN arasında yaşanan Ticaret Savaşlarının etkisinin olduğu altın tarihi zirvesine yerleşmiş oldu.

Altın Neden Yükseliyor?

Altının son dönemde ABD ile Çin arasında yaşanan ekonomik savaşlar ve ticaret savaşları üzerinden gelen vergi yaptırımları bazında etkilenmesi ile yükseliş trendine girdiği biliniyor. Bugün için yaşanan yükselişin sebebi ise FED başkanı J. Powell’ın konuşmaları ve ABD ekonomik yapılanmasının görüşüldüğü Jackson Hole görüşmeleri olarak öne çıkıyor.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.