Bakanlık 1.000 Büro Personeli Alımı Duyurusu Yayımladı! Atama Listeleri Açıklandı

Bakanlık 1.000 Büro Personeli Alımı Duyurusu Yayımladı! Atama Listeleri Açıklandı

Ticaret Bakanlığı bünyesinde 1.000 yeni personeli alımı için atama duyurusu yayımlandı. Ataması yapılan aday listeleri ve tüm detayları hemen bu yazımızda bulabilirsiniz. İşte detaylar.

Ticaret Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Büro Personeli pozisyonuna 3 Mart 2023 tarihinde yapılan kura sonucu yerleştirilen adayların ataması 17 Mart 2023 tarihli onay ile yapıldığı açıklaması geldi. 1.000 büro personeli alımı kapsamında ataması yapılan adayların isim listeleri açıklandı. Tüm detayları ve süreci bu yazımızda bulabilirsiniz.

Ticaret Bakanlığı memur atama süreci

Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri, Serbest Bölge Müdürlükleri ile Ticaret il Müdürlükleri için 1.000 büro personeli alımı kapsamında açıklanan adaylar için süreç başladı. Merkez ve Taşra Teşkilatına ataması yapılan adaylar kendilerine yapılacak olan tebligatı beklemeden görevlerine başlayabilecekleri belirtildi.

625 büro personeli ataması yapıldı

Büro personeli alımı kapsamında taşra teşkilatı atama listesinde 358 kişinin, taşra teşkilatı atama listesinde 44 kişinin ve diğer taşra teşkilatı atama listesinde de 223 olmak üzere toplamda 625 kişinin atamasına dair listeler yayımlandı.

Yerleştirmenin şekli ve değerlendirilme nasıl yapıldı?

KPSS puanı en yüksek olan adaydan başlamak suretiyle, atama yapılacak olan pozisyon sayısını geçmeyecek kadar asıl aday belirlendi. Sınavı ilanında belirtilen pozisyon sayısının en fazla yarısına kadar yedek aday belirlendi. Sonraki aşamalarda yedek adaylara dair duyurular da gelecektir. Bu kapsamda aynı pozisyonlarda yeni bir sınav ilan edilinceye kadar ve her halükarda 3 ayı geçmemek kaydıyla, KPSS puanına göre belirlenen yedek listeden atama yapılabileceği kılavuzda yer almıştı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum