Bartın’da Maaş Alamayan Taşeronlar Eylem Yaptı

Bartın’da Maaş Alamayan Taşeronlar Eylem Yaptı

Bartın Amasra’da özel maden şirketinde çalışan 2 taşeron işçi maaş alamadıkları iddiası ile kuleye çıkıp eylem yaptı.

Kuyu Vincinde Eylem
Amasra’ya bağlı Tarlaağzı köyünde çalışan özel bir maden şirketinde çalışan 2 taşeron işçi maaş alamadıkları gerekçesi ile 80 metrelik kuyu vincine çıkarak eylem yaptı. Bölgeye sevk edilen jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri önlem aldı. 

İşçiler sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklama ile 105 gündür maaş alamadıkları için bu eyleme kalkıştıklarını açıkladılar. Şirket kanadı ise işçilerin alacağı olduğunu doğruladı ancak kendileri ile ilgili olmadığını söyledi.  firma yetkilileri ile yapılan görüşme sonucu işçilerin maaşlarının birkaç gün içinde ödeneceği belirtildi. 

Bir İşçi Eylemde Rahatsızlandı
Yaklaşık 4 gündür 80 metrelik kuyu vincinde eylem yapan 2 işçiden biri rahatsızlandı. Hüseyin Caner adlı işçi hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Kule tepesinde eylem yapan işçiler soğuk havada üşüttü. Önlem alan işçiler eyleme çadır kurarak devam etse de bir işçi rahatsızlandı. 

112 sağlık ekipleri işçiyi devlet hastanesine kaldırdı. Tedavisi tamamlanan işçi taburcu edildi ve evine gitti. Diğer işçi Vedat Suna ise eyleme devam etti. Hakkını arayan işçi yoğun yağış altında branda ile korunmaya çalışarak bekleyişini sürdürdü. Suna, sosyal medyadan yaptığı açıklama ile hakkını alana kadar beklemeye devam edeceğini, sadaka değil maaşını istediğini belirtti.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum