Döviz Kadrolu Taşeronları Eritti

Döviz Kadrolu Taşeronları Eritti

Ege Üniversitesindeki Taşeronlar Enflasyona İsyan Etti. Kadroya geçtiği için sevinen taşeronlar yaşadıkları hak kayıplarından sonra bir de enflasyon ve ücretlerdeki erime ile mücadele ettikleri için isyan etti.

Döviz İşçiyi Eritti

Türk lirasının dolar karşısında hızlı bir şekilde kat kat değer kaybetmesi sonucu işçi ve emekçinin maaşları eridi. Temel tüketim maddelerine gelen fahiş zamlara bir de elektrik, doğalgaz gibi zamlar eklenince enflasyon oranı %18’lere çıktı. Gıda enflasyonu ise %23’ü geçti. Enflasyondaki bu hızlı yükseliş en çok da alt gelir grubundaki işçileri etkiledi. Özel sektörde istihdam edilen 6 milyon asgari ücretli bu durumdan birinci derecede etkilendi. 

696 sayılı HKH ile kadroya geçirilen taşeron işçiler bu duruma isyan etti. Ege Üniversitesinde çalışan taşeronlar keşke şirketlerde kalsaydık noktasına getirildi. Çünkü kadrolu taşerona toplu sözleşme ile 6 ayda bir %4 zam veriliyor. Ancak bu zam enflasyonun neredeyse beşte biri oranında kalıyor. Bu işçilerin başka toplu sözleşme yapma hakları ise yok. Bu durumda taşeronken alınan maaş ve haklar aranır duruma geldi. 

Açıklama Yaptılar

Ege üniversitesi tıp fakültesindeki taşeron işçiler yaptıkları açıklama ile yaşadıkları mağduriyeti dile getirdi. Şirkette çalışırken maaşlarının daha yüksek olduğunu ancak kadroya geçince azalarak asgari ücret aldıklarını söylediler. Bunun yanı sıra mesai saatleri aratarak, çalışma koşulları da ağırlaştı. Bir de içinde bulunulan ekonomik kriz eklenince kadrolu taşeron geçinemez hale geldi.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum