Güncel Kılavuz Yayımlandı! Büyükşehir Yeni İtfaiye Eri Zabıta Memuru Alımı

Güncel Kılavuz Yayımlandı! Büyükşehir Yeni İtfaiye Eri Zabıta Memuru Alımı

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni itfaiye eri alımı ile zabıta memuru alımı için başvuru kılavuzu yayımlandı. İtfaiyeci ve zabıta olmak için şartlar nelerdir? İşte kamu personel alımlarına dair tüm detaylar.

Muğla Büyükşehir Belediye başkanlığına yeni memur alımı başvuru ilanı yayımlandı. İlk defa atanmak üzere memur alım ilanı kapsamında İTFAİYECİ ile ZABITA kadrolarına başvurular alınacak. Kimler itfaiye eri ve zabıta memuru alımına başvuru yapabilir. İşte gerekli başvurular ve tüm detayların yer aldığı haberimiz.

Kadrolu memur alımı başvuru genel şartları nelerdir?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen aşağıdaki genel şartlara sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca Türk Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamak, Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile ilgili suçlardan mahkum olmamak, askerlikle ilişiği olmamak, görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak şartları var.

Muğla Büyükşehir Belediyesi itfaiyeci alımı mezuniyetler

20 İtfaiye Eri alımı GİH sınıfı 10. derece kadro için olacak. Herhangi bir ortaöğretim kurumundan (lise ve dengi okul) mezun olmak, en az (C) sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak gerekiyor. Erkek adaylar başvurabilir. KPSSP94 en az 50 puan almak şartı var.

5 Zabıta Memuru alımı GİH sınıfı 9. Derece kadro için olacak. Mahalli İdareler, Mahalli İdareler (Zabıta), Yerel Yönetimler, Adalet Meslek Eğitimi, Adalet veya Adalet Meslek Yüksek Okulu, Çevre Temizliği ve Denetimi, Güvenlik, Güvenlik Bilimleri, Güvenlik ve Koruma, Özel Güvenlik ve Koruma, Kamu Güvenlik ve Asayişinin Sağlanması, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Maliye, Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı önlisans programlarının birinden mezun olmak, en az (B) sınıfı sürücü belgesi sahibi olmak gerekiyor. Kadın/Erkek adaylar başvurabilir. KPSSP93 en az 60 puan almak şartı var.

İtfaiye eri olmak için özel şartlar nelerdir?

Erkeklerde en az 1.67 metre, kadınlarda en az 1.60 metre boyunda olmak ve boyun 1 metreden fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kilogramdan fazla fark olmaması. Boy ve kilo tespitleri belediyede yapılacaktır. Sınavın yapıldığı tarihte 30 yaşını doldurmamış olmak, İtfaiye Eri kadrosu için sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmaları, en az (B) veya en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olmak, daha önce çalıştığı kamu kurum ve kuruluşlarından disiplinsizlik veya ahlaki nedenlerle çıkarılmış olmamak gerekiyor.

Kamu personel alımı başvuru süreci

Muğla Büyükşehir Belediyesi kadrolu 25 itfaiye eri alımı ile zabıta memuru alımı için başvurular 25 Ekim ile 27 Ekim 2022 tarihleri arasında olacak. Başvurular sadece şahsen yapılması şartı var. İkamet şartı yok. İşte gerekli tüm başvuru detaylarını bulabileceğiniz başvuru kılavuzu:

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.