İçişleri Bakanlığı Güncel 100 Online Kamu Memur Alımı Başvuruları

İçişleri Bakanlığı Güncel 100 Online Kamu Memur Alımı Başvuruları

İçişleri Bakanlığı bünyesinde olmak üzere 100 yeni kamu personel alımı için başvurular tamamlanıyor. 9 Ağustos’a kadar online olarak süreç tamamlanabilecek. İşte detaylar ve başvurular.

İçişleri Bakanlığı 100 kamu personeli alımı yapıyor. Kaymakam adaylığı için 100 kadroya başvurular online olarak alınıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM’nin Aday İşlemleri Sistemi “AİS” internet adresi üzerinden iş ve işlemler online olarak yapılabilecektir. İşte gerekli tüm detaylar.

İçişleri Bakanlığı 100 kaymakam alımı başvuru şartları

İçişleri Bakanlığı 100 kamu personel alımı için adayların Dahiliye Memurları Kanunu, Devlet Memurları Kanunu, 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Kaymakam Adayları Yönetmeliğinde yer alan genel şartları taşıması şartı var.

Yaş itibarıyla da adayların 1 Ocak 2022 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olması şartı vardır. Öte yandan başvurularda adayların askerlikle ilişiği olmaması şartı var.

Kaymakam adaylığı mezuniyetler

Başvuru için adayların fakültelerinin uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, iktisat, işletme, maliye ve finans, sosyoloji, halkla ilişkiler ve tanıtım, psikoloji bölümlerinden mezun olmak gerekiyor. Ayrıca bu bölümlerden herhangi birinin müfredatında yer alan derslerin en az yüzde 80’ine sahip olan diğer bölümlerden ya da hukuk fakültelerinden mezun olması gerekmektedir.

Ayrıca adaylar sosyal bilimler, mühendislik fakülteleri ile tarih bölümlerinde en az dört yıllık lisans eğitimi yapmış ve uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, kamu yönetimi, hukuk ve iktisat alanlarında lisansüstü eğitim yapanlar başvuru yapabilir.

Sınav ücreti ödeme işlemleri

Başvurularda adayların 10 Ağustos 2022 tarihine kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-işlemlerde yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı veya banka kartı ile ÖSYM adına 310 TL sınav ücreti yatırmaları gerekmektedir. İşte başvuru süreci:

Kamu memur alımı başvuru süreci

İçişleri Bakanlığı, online 100 kaymakam alımı için başvuru iş ve işlemleri 9 Ağustos 2022 tarihine kadar ÖSYM’nin AİS internet sitesinden hemen yapılabilir. 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.