İŞKUR’dan 2019 Yılı İlave İstihdam Teşviki

İŞKUR’dan 2019 Yılı İlave İstihdam Teşviki

İŞKUR tarafından 2019 yılı için ilave istihdam teşviki ile istihdam seferberliğine katkı sağlanmaktadır. Bu istihdam teşviki için alınacak personeller kimler ve hangi şartlarda olabilir. İŞKUR detayları haberimizde.

İŞKUR 2019 Yılı İlave İstihdam Teşvikinden Kimler Yararlanabilir?

Bu istihdam kapsamında sigortalı işçilerin başvuru yapması mümkündür. Sigortalının işe alındıkları aydan önceki üç ayda 10 günden fazla sigortası bulunmamalıdır. İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak ve 2018-2020 yılları arasında özel sektör tarafından istihdam edilmelidirler.

Teşvikten yararlanmak isteyen işverenler için de aranan şartlar belirlenmiştir. İşyeri başvuru yapan işverene ait olmalıdır. Sigortalıların prim ve hizmet belgeleri süresi içinde SGK’ya bildirilmelidir. İşverenin yasal ödeme süresi geçmiş sigorta primi, işsizlik sigortası primi, idari para cezası bulunmamalıdır. Bunlara ilişkin gecikme faizi gibi kalemler de olmamalıdır. Çalışanların sigortasını bildirmeme gibi tespitler yapılmamalıdır.

Şartları sağlayan işçi ve işverenler İŞKUR’a başvuru yapacaktır. Destek tutarı işverenin faaliyet alanına göre belirlenecektir. Teşvikten yararlanma şartlarını sağlayan işverenler, yukarıda şartları sağlayan işçileri işe alması halinde destekten yararlanacaktır.

Destekler Neler?

İmalat veya bilişim sektöründe çalışan işyerleri için ilave olarak istihdam edilecek her bir sigortalı için destek verilecektir. Belirli bir tutara kadar kazanç için tüm primler ile damga ve gelir vergisi karşılanacaktır. Diğer sektörler içinse her bir sigortalı prime esas kazanç alt sınırı üzerinden tüm primler ile damga ve gelir vergisi karşılanır.

Destekler 2020/Aralık ayına kadar verilecektir. Her bir sigortalı destekten 12 ay boyunca yararlanacaktır. Belirli kişiler için süre 18 aya çıkarılır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum