İşsiz kalan ve ücretsiz izindekiler ödenekleri nasıl alacak

İşsiz kalan ve ücretsiz izindekiler ödenekleri nasıl alacak

Torba kanunda yer alan işsizlik ödeneklerinin nasıl tahsil edileceği merakla bekleniyordu. Ücretsiz izne ayrılan ve 15 Mart 2020 sonrası işten çıkartılıp işsizlik aylığı alamayan vatandaşların ödenekten nasıl faydalanacağı belli oldu.

Koronavirüs ile mücadele sürecinde sosyal izolasyonun sağlanabilmesi için birçok işyeri ve firmanın çalışmalarının durdurulması kararı alınmıştı. Söz konusu durumlardan dolayı mağduriyet yaşayan vatandaşlara devlet desteği sunulmaya devam ediyor.

İşsiz Kalan Vatandaşlara Ödenek

15 Mart tarihi itibari ile işten çıkartılmış olan vatandaşların kısa dönem iaşe ve geçim masraflarına destek olması sebebi ile işsizlik ödeneği verileceği ilan edilmişti. Ücretsiz izne ayrılan ve işten çıkartılan vatandaşların ödenekten nasıl yararlanacağı ilan edildi.

Ödenekten Yararlanma Şartları Nedir

Söz konusu özel durumlar dahilinde işsizlik fonunda yer alan ödenekten faydalanabilmek için bir takım özel şartlara sahip olmak gerekiyor. Başvuru yapacak olan vatandaşların; 4857 sayılı Kanunun geçici 10 uncu maddesi dahilinde ücretsiz izne ayrılmaları, kısa çalışma ödeneğinden yararlanmamış olmaları gerekmektedir.

SGK veya sosyal güvenlik kurulularından herhangi bir yardım, yaşlı aylığı vs. almıyor olmak şartı aranırken; şuana kadar başvuru yapmayan adayların başvuruları İŞKUR resmi internet sitesinden yapılacak olup; ödemeler de İŞKUR aracılığı ile tahsil edilebilecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum