KPSS 2023/4 Sonuçları MEB 5.000 Personel Alımı! Geri Sayım Başladı

KPSS 2023/4 Sonuçları MEB 5.000 Personel Alımı! Geri Sayım Başladı

KPSS tercih sonuçları için geri sayım başladı. KPSS 2023/4 ile 5.000 memur alımı kapsamında başvuru sonra ödeme işlemleri de dün tamamlandı. Sonuçlar için geri sayım başladı. İşte detaylar ve açıklanma zamanı.

Milli Eğitim Bakanlığı MEB bünyesinde 5.000 yeni kamu personel alımı başvuruları tamamlandı. KPSS 2023/4 tercih başvuruları ÖSYM’de alındı ve ödeme işlemleri de 31 Mart itibarıyla bitti. Farklı branşlar için KPSS tercih sonuçları açıklanma ve değerlendirme sürecini İŞ İLANLARI KARİYER olarak bu haberimizde hazırladık.

MEB 5.000 personel alımı

Milli Eğitim Bakanlığı merkez teşkilatına 250 büro personeli, 4 avukat alımı yapacak. Taşra teşkilatına 4.000 büro personeli, 100 mühendis, 125 diyetisyen, 500 hemşire ile 21 avukat alımı yapacak.

KPSS 2023/4 tercih sonuçları nerede ve ne zaman açıklanacak?

MEB 5.000 sözleşmeli personel alımı kapsamında KPSS 2023/4 tercih sonuçları ÖSYM’nin sonuç açıklama internet sitesinde açıklanacak. Sonuçlar merkezi sistem üzerinden online olarak kısa süre içerisinde açıklanmasını bekliyoruz. 1 haftalık süreçte ÖSYM’de sonuçlar ilan edilecektir. Süreci takip ediyoruz ve açıklanınca İŞ İLANLARI KARİYER olarak hemen sizleri bilgilendireceğiz.

ÖSYM yerleştirmeyi nasıl yapacak?

MEB 5.000 sözleşmeli personel ataması kapsamında yerleştirme, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır. Yerleştirme işlemleri KPSS puanı, tercih sırasına göre olacak. İşte KPSS ve tercih sırasına göre atama ile aynı puanlı adayların yerleştirmede üstünlük durumları.

KPSS puanı aynı olursa yerleştirme nasıl olacak? Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacak.

Personel atamaları puan ve tercih sırasına göre nasıl olacak? Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli personel pozisyonlarına yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum