Öğretim Görevlisi Kadroları Neden İlan Edilmiyor

Öğretim Görevlisi Kadroları Neden İlan Edilmiyor

Başkanlık sistemine geçiş ile öğretim görevlisi ilanlarının yayınlanma usullerinde değişiklik yapıldı ve bu sebeple aylardır ilan yayınlanmıyor.

Özel Üniversiteler de Yayınlamıyor
Devlet üniversitelerinin yanı sıra özel üniversiteler de ve araştırma görevlisi ilanlarına çıkmamaktadır. Bu da ilan bekleyen adayların canını sıkmakta ve bazıları için yaş, puan gibi şartların geçirilmesine neden olmaktadır.

Bilindiği üzere başkanlık sistemine geçiş ile birlikte YÖK'ün üniversiteler üzerindeki ilanlara izin verme yetkisi kaldırılmıştı. Ancak bu sefer de yeni norm yönetmeliği beklenmeye başladı ve ilanlar yayınlanmadı. 13 Kasım 2018 tarihine kadar yayınlanması gereken yönetmelik sonrasında ilanların yayınlanması bekleniyor. Ancak bu durumda en iyi ihtimalle göreve başlama tarihlerinin 2018'in sonu ve hatta 2019'un başına sarkabileceğini tahmin etmek zor değildir.

Hali hazırda araştırma görevlisi ihtiyacı bulunan üniversitelerde de işler bir hayli zor yürümektedir. Nitekim pek çok idari iş araştırma görevlileri tarafından yürütülmektedir. Ancak bu üniversitelerin de yönetmeliği beklemesi alınan genel bir kararın varlığını düşündürmektedir.

Akademisyen olma hayalleri kuran gençlerin daha fazla bekletilmemesi adına yönetmeliğin biran evvel çıkarılması isabetli olacaktır. Bu konuda yetkililerden de açıklama bekleyen adaylar geleceklerine yön vermek için bu ilanları bekliyor. Umarız en kısa süre içerisinde gerekli adımlar atılır ve ilanlar yayınlanır. İlanlar yayınlandığı anda sitemizden gerekli bilgileri en doğru şekilde öğrenebilirsiniz.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.