Özlük Hakları Yüzünden Gelir Uzmanlarının Yarısı İstifa Etti

Özlük Hakları Yüzünden Gelir Uzmanlarının Yarısı İstifa Etti

Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği gelir uzmanlarının yarısının yaşadığı özlük hakları sıkıntıları nedeniyle görevlerinden ayrıldıklarını açıkladı.

Sorumluluklar Çok Haklar Kısıtlı 
Yeterliğe Tabi Gelir Uzmanları Derneği Başkanı olarak görev yapan Faruk Serdar Nişancı, gelir uzmanlarının büyük sorunlar yaşadığını dile getirdi. Özlük haklarının oldukça kısıtlı olduğunu belirten Nişancı, sorumlulukların ise oldukça ağır olduğunu belirtti. Vergilerin tahakkukundan tahsiline kadar pek çok konuda sorumluluk sahibi olan gelir uzmanları birçok özlük hakkından da muaf bir şekilde çalışıyorlar. Bu durum çalışanlara ağır geliyor ve büyük bir çoğunluğu istifa etmek durumunda kalıyor. 

Gelir uzmanlığı mesleği ile ilgili sorunlardan bir diğeri ise meslek dışından yapılan atamalardır. Bu atamalar kariyer mesleği icra eden gelir uzmanlarını rahatsız ediyor. Görevde yükselebilmelerinin liyakata uygun bir şekilde gerçekleştirilmesi uzmanların meslekte kalmalarına da imkan tanıyacaktır.

Başkan Nişancı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın bu serzenişlere kulak vereceğini ve gelenekselci bürokratik anlayışı kaldıracağını düşündüklerini belirtti. Gelir uzmanlarını olumsuz etkileyen ve çalışma barışını bozan tüm bu şartların iyileştirilmesi için Dernek Başkanı Nişancı taleplerini iletti. Başkanlık sistemine geçilmesi ile birlikte daha hızlı ve etkin bir yönetim anlayışının getirilmesi bekleniyordu. İşte bunun için bürokratik işlerin kaldırılması hedefleniyordu. Bazı alanlarda başarılı adımlar atılmış olsa da gelir uzmanları için halen daha bir adım atılmadığını belirtmek gerekir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum