Polislerin Memur Olduklarında Emekli Olma Şartları

Polislerin Memur Olduklarında Emekli Olma Şartları

Polisler bazı durumlarda mesleki statülerinde ve çalışma hayatlarında değişiklik yapabilmektedir. Yapılan bazı statü değişikliğinden sonra ise hangi şartlarla emekli olacakları merak konusudur.

Polisler bazı durumlarda mesleki statülerinde ve çalışma hayatlarında değişiklik yapabildikleri için, statü değişikliklerinden sonra nasıl emekli olmaları gerektiği merak konusudur. Bu durumda polislerin memurluğa geçtikten sonra emekli olabilmeleri için sağlamaları gereken şartlar kanun nezdinde ifade edilmiştir.

Sonradan memurluğa geçen polislerin yapılan bazı statü değişikliklerinden sonra ise hangi şartlarla emekli olacakları konusunu kapsayan kanun özellikle yaş sınırı ve görev süreleri ile ilgili hükümler içermektedir: Polislikten memurluğa geçen çalışanlar için;

Staj sürelerinde SGK primleri yatmamaktadır. Bu süre bu yüzden hizmet olarak sayılmamaktadır. 

Polislikte elde edilen yıpranma süreleri her zaman geçerli olmaktadır. Dolayısıyla emeklilik hesaplamalarına dahil edilmektedir.

2008 yılı Ekim ayından önce ve 8 Eylül 1999 tarihinden önce çalışmaya başlamış olan çalışanlar için 5434 sayılı T.C.Emekli Sandığı Kanununun sınıflandırılmış yaş gruplarını belirleyen 205.maddesi, 8 Eylül 1999 tarihinden sonra çalışmaya başlamış olan personeller için de 39.maddesi emeklilik hesaplamalrında dikkate alınmaktadır.

Bahsi geçen memurların kademelendirilmiş yaş grubuna girilebilmesi için 23/05/2002 tarihinde en az 3 yıllık bir hizmet gerekmektedir. Aksi takdirde kadın ise 58 erkek ise 60 yaş grubuna dahil olmaktadır.

Polis okulları veya borçlanmaya tabi olunan hizmetler için her zaman SGK'ya borçlanma yapılarak hizmet kazanılabilmektedir; fakat staj süresi borçlanma kapsamına dahil olmamaktadır.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum