TEBİP Projesi ile Üniversitelilere First Class Eğitim Veriliyor

TEBİP Projesi ile Üniversitelilere First Class Eğitim Veriliyor

YÖK tarafından hayata geçirilen TEBİP projesi ile temel bilimler alanında en başarılı öğrencilere özel eğitimler veriliyor.

Aylık Bin Lira Burs 

Temel Bilimler Programı (TEBİP) kapsamında fizik, kimya, biyoloji ve matematik alanlarına ilk 3 tercihte yerleşen öğrencilere özel eğitimler sağlanıyor. Bu öğrencilere TEBİP’e katılması için teklif gönderiliyor. Kabul edenler İstanbul’a gelerek bu eğitimlere katılıyor. Öğrencilere ayda bin lira burs veriliyor. Ücretsiz yurt imkanı sağlanıyor ve yemekler de üniversite tarafından karşılanıyor. Böylece öğrencilere maddi külfet olmadan eğitim almaları sağlanıyor.

Üstün başarı sınıfında eğitim gören öğrencilere potansiyel bilim insanı gözüyle bakılıyor. İlerde bilimsel çalışmalarda yer almaları için destekleniyorlar. Şu anda bu sınıflarda 87 öğrenci eğitim alıyor. İsteyen öğrenciler bu programdan ayrılabiliyor. Programda kalmak isteyen öğrencilerin derslerinin ortalaması en az 2.50 olmalıdır. 

Derslere Alanının En İyileri Giriyor

Özel önem verilen bu öğrencilere verilen derslere alanında kariyer yapmış hocalar giriyor. Örneğin edebiyat dersine YÖK Başkanı Saraç gelirken, girişimcilik dersine TÜBİTAK başkanı Mandal geliyor. Üniversitelerin rektörleri de derslere giren hocalar arasında yer alıyor. Derslerin çeşitliliği arttırılarak öğrencilerin çok yönlü gelişmesi sağlanıyor. Her öğrenci kendi bölümüne göre eğitimlere çağrılıyor.

Bu öğrenciler mezun olurken diplomalarında ilk kazandıkları üniversitelerin adı ve TEBİP programından mezun oldukları da belirtilecektir. Böylece mesleki kariyerlerinde de olumlu etkisini görebileceklerdir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.