TSK'da Kadın General Zamanı

TSK'da Kadın General Zamanı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan kadın General açıklaması geldi. Yüksek rütbeli kadın komutanlarımızın olduğunu ve ne zaman generalliğe terfi edeceğine dair önemli bilgiler verdi. İşte TSK'da kadın General Zamanı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından bütçe görüşmeleri sırasında "TSK'da Kadın General" zamanının geldiğine dair önemli ipuçları verdi. Bakan Akar, kadın Albaylarımızın olduğunu belirtti ve bir sonraki Yüksek Askeri Şüra zamanında da kadın Generallik zamanının artık geldiğini ve iftiharla terfilerin kutlanacağını ifade etti.

Kadın Generallerimizi İftiharla Kutlayacağız

Bakan Akar’a sorulan “Ne zaman kadın general göreceğiz?” sorusuna verdiğimiz cevap: Şimdi kadın albaylarımız var ve bunlar Yüksek Askeri Şüra sırası geldiğinde girecekler. Hiçbir ayrımcılık yok; işte, hak, hukuk neyse ona göre olacak. Biz onların terfilerini iftiharla kutlayacağız inşallah.

Kurtuluş Savaşında Kadınlarımız

Nene Hatun, Halide Adıp Adıvar, Kara Fatma, Şerife Bacı, Halime Çavuş,  Hafız Selman İzbeli, Gördesli Mahbule, Çete Emir Ayşe, Tayyar Rahime ve daha yüzlercesi Kurtuluş Savaşı sırasında ordularımıza büyük katkı sağlamış ve ön ceptede düşmana büyük kayıplar verdirmişlerdi. Burada onları bir kez daha Bakan Akar'ın vesilesiyle yad ediyor ve Ruhları Şad olsun diyoruz.

TSK’da Ayrım Olmaz

'Silahlı Kuvvetler'de kimler var, kimler yok?' meselesinde; gerçekten herkes var, hiçbir ayrım yok. Herkes namusuyla, ahlakıyla çalışıyor, hırsızlık yok, yalan yok, taciz yok, tecavüz yok, kırma yok, dökme yok; e, en saygın kişi o. 'Bunun dini nedir, mezhebi nedir, orijini nedir, kimliği nedir?' böyle bir şey söz konusu değil. TSK'nın özünde, ruhunda, devletin temelinde bir ayrımcılık yok açıklamasında bulundu.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum