Üniversiteler 100-2000 Doktora Bursu İlanları Yayınlamaya Başladı

Üniversiteler 100-2000 Doktora Bursu İlanları Yayınlamaya Başladı

YÖK bu sene beşinci kez 100-2000 doktora bursu için kontenjan verdi ve üniversiteler ilana çıkmaya başladı.

Doktoralı İnsan İhtiyacı Karşılanacak
100-2000 doktora bursu 2017 yılında başlatıldı ve bu proje ile ülkemizdeki doktoralı nitelikli insan ihtiyacının karşılanması hedefleniyor. YÖK tarafından belirlenen 100 tematik alanda 2000 öğrenciye bu burs verilecek. YÖK üniversitelere kontenjan veriyor ve yurtiçindeki devlet üniversiteleri ilana çıkarak bursiyerleri belirliyor. Üniversitelerin şu anda çıktıkları ilanlarla beşinci kez bu burs verilecek.

Yükseköğretim Kurulu tarafından üniversitelere kontenjan tayinin yapılması ile beşinci çağrı dönemi başladı. Geçtiğimiz çağrı dönemlerinde YÖK’ün desteklediği üniversiteler için genel liste yayımlanıyordu ancak bu dönem yayımlandı. Başvurmak isteyen adaylar açık ilanları takip ederek başvurularını yapmalıdır. Kabul edilen adaylara 12 ay boyunca ayda 2.250 TL burs sağlanacaktır. Daha önce 2.000 TL olan burs miktarı bu sene 250 TL arttırıldı.

Başvuru ve Değerlendirme
Adayların değerlendirilmesinde ALES puanının yüzde 50’si, sözlü sınavın yüzde 30’u, lisans diploma notunun yüzde 10’e ve yüksek lisans mezuniyet notunun yüzde 10’u hesaplanarak listeler oluşturulacaktır. 

Adaylar ilgili tarihlerde enstitülere başvuru yapacak ve sözlü bilim sınavına girecektir. Sonuçlar enstitü web sitesinde ilan edilecek ve hak kazananlar kayıt yaptıracaktır. Bu işlemlere ilişkin tarihler her üniversitede farklılık arz ettiği için adaylar ilanları yakından takip etmelidir.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum