Uzaya Gidecek İlk Türk Astronot Adayları Belirlendi! 36 Bin Başvuru 30 Aday

Uzaya Gidecek İlk Türk Astronot Adayları Belirlendi! 36 Bin Başvuru 30 Aday

Türkiye Uzay Ajansı TUA tarafından başvuruları online olarak alınan uzaya gidecek ilk Türk'ün belirlenmesi kapsamında yapılan başvuru sayısı ve seçilen adaylar belli oldu. 30 aday belirlendi. İşte tüm detaylar.

Türkiye Uzay Ajansı tarafından online olarak başvuruları alındı. Tam 36 bin kişi uzaya giden ilk Türk astronot olmak için başvuru yapmıştı. İlk Türk astronotu olma yolunca geri sayım başladı. Kadın ve erkek adaylar arasından 30 kişi belirlendi. İşte detaylar.

Kadın-erkek 30 astronot adayı

TUA tarafından 10 kadın ve 20 erkek olmak üzere 30 Türk astronot adayı belirlendi. Adayların tıbbi olarak test aşamasına geçildi. NASA tarafından lisans verilen hekimler tarafından iş ve işlemler başladı.

Adaylar seçilirken nelere dikkat edildi?

36 bin başvuru yapıldığı belirtilen TUA ilk Türk astronot adayı seçiminde 30 kişi belirlendi. Kadın ve erkek adaylar nihai seçim aşaması Ankara'da devam edecek. Özellikle mühendislik, fizik, tıp ve astronomi alanlarında çalışma yapan adaylar belirlendi. Adayların katıldığı projeler, alınan ödüller, adayların yaptıkları sporlar belirleyici oldu. İlk aşama olan tıbbi testler de Ankara'da olacak.

2 Türk astronot adayı belirlenecek

30 kadın ve erkek aday arasından iki kişi belirlenecek. Kasım ayı başında da doğru iki adayın belirlenmiş olacağı açıklandı. ABD'ye gönderilecek bu iki aday orada zorlu bir eğitim sürecine girecek. Teorik eğitimlerin yanı sıra Japonya'da da eğitim alacak adaylar için yeni süreç başlayacak.

 

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.