Yargıtay Ev Sahiplerini ve Kiracıları İlgilendiren Kritik

Yargıtay Ev Sahiplerini ve Kiracıları İlgilendiren Kritik

Türkiye’de mülk sahibi ile o mülkün belirli bir ücret karşılığında başka birisinin kullanımına tahsis edilmesi sonucunda ortaya çıkan ev sahibi ve kiracı ilişkisinde ortaya çıkacak sorunları engellemek için Yargıtay’dan emsal karar verildi.

Özellikle kiracıların sıkça başvurduğu bir yöntem olarak, kiracı olarak geçtiği mülkün içerisine yapılan masrafların mülk sahibinden tahsil edilmesi dönemi artık sona erecek. Kararı onaylayan Yargıtay, emsal niteliğinde bir karar imza atarak, mülk sahiplerinin anlaşma yapılmadığı hallerde mağdur edilmesinin önüne geçmiş oldu.

Yargıtay’ın verdiği karara göre; mülk sahibinden yazılı izin alınmamışken ve sözleşme ya da herhangi bir anlaşma metni ile sabit tutulmamışken, mülk içerisinde yapılan masrafların kiracıya ödenme işlemlerinin son bulacağına hükmetti. Örnek karar niteliğinde olan karar ile birlikte kiracı keyfi sebeplerle kiralık eve ya da ofise yaptığı masrafları mülk sahibinden talep ve tahsil edememiş olacak.

Tüzel olarak yaşanan bir vak’a da , yapılan itirazlar üzerine devreye giren Yargıtay 3. Hukuk Dairesi, emsal nitelikte bir kararın altına imza atarak onaylamış oldu. Karardan sonra; kiracının keyfi yapacağı masraflar, vekaletsiz iş görme yönetmeliği kapsamında olmayarak, kiracıyı muhatap olarak almış olacak.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.