YÖK Başkanı Son Dakika Açıklaması! KPSS sınavına ilişkin inceleme başlatıldı

YÖK Başkanı Son Dakika Açıklaması! KPSS sınavına ilişkin inceleme başlatıldı

Geçtiğimiz pazar günü yapılan KPSS sınavından sonra ÖSYM Başkanlığı soruların bir kısmını adayların erişimini açmıştı. Sorular adaylarına paylaşıldıktan sonra sosyal medyada ortaya atılan iddialara göre KPSS soruların çalındığı iddia edilmişti.

Yapılan paylaşımlar bir ortaya atılan iddialar dan sonra ÖSYM açıklama yapmış ve sınavda Herhangi bir problem olmadığı güvenli bir şekilde sınavın gerçekleştiğini bildirmişti. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Devlet denetleme kurulunun inceleme başlattığını duyurarak hiçbir adayın mağdur edilmeyeceğini açıklamıştı.

Yaşanan Tüm bu gelişmelerin ardından bugün yayınlanan resmi gazetede Cumhurbaşkanlığı kararı ile ÖSYM başkanı görevden alınmıştı. Devlet Denetleme Kurulu tarafından Akşamüzeri yapılan açıklamaya göre KPSS sınavına yönelik soruşturma başlattığını duyurmuştu.

Tüm bu süreç yaşanırken Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar resmi sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulundu.

YÖK Başkanı Erol Özvar tarafından yapılan açıklamada "2022 KPSS sınavında çıkan bazı sorulara ilişkin iddialarla ilgili DDK tarafından gerçekleştirilen denetleme ile eş zamanlı olarak tarafımızca da inceleme başlatılmış olup sonuç en kısa zamanda ve şeffaf bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Kaynak:isilanlarikariyer.com

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum